Negotium Novum

Wij, mannen van Negotium Novum, dragen onze koningsblauwe das met trots. Een aantal jaar terug zijn wij begonnen als nieuw dispuut dat stond voor ‘het nieuwe handelen’ of ‘de nieuwe bezigheid’ en inmiddels hebben wij een gevestigde identiteit en visie. We hebben meerdere jaarlagen en daardoor ook verschillende visies op beleggen, maar over één ding zijn we het allemaal eens: “Er is altijd tijd voor een biertje met je maten”.

Sociaal
Dit laat ook duidelijk de balans tussen ‘sociaal’ en ‘beleggen’ zien, want deze balans slingert door het genuttigde bier vaak naar de gezelligste kant. Binnen ons dispuut proberen we dan ook veel activiteiten te organiseren, zoals de jaarlijkse ‘Onbeperkt bier en chinees takeaway extravaganza’ en regelmatige avondjes naar het casino of bij iemand thuis onder het genot van een glaasje whisky en een sigaartje. Hierbij zijn overigens ook dikwijls Negotium Novum alumni aanwezig, want eens Negotiorem Novum, altijd een Negotiorem Novum.

Investeren en leren
Wat betreft beleggen hebben wij een erg relaxte insteek. Heb je een goed idee? Heb je goed over de mogelijke scenario’s nagedacht? En kan je anderen hierover informeren en ze ervan overtuigen dat jouw strategie de juiste is? Dan gaan we hier met zijn allen, na discussie en overleg, het mooiste resultaat mee proberen te halen. En heb je nog niet veel kennis over beleggen? Geen probleem! We hebben kennis vanuit verschillende achtergronden zoals econometrie, rechtsgeleerdheid en bedrijfskunde. Er is wel één dingetje… JIJ moet willen leren, anders leer je niet. Kortom, je moet vragen stellen, naar academies gaan en interesse tonen en als je wilt kunnen we een workshop binnen het dispuut geven over iets wat jij interessant vindt.

Ben jij de volgende Negotiorem Novum?
Dus heb jij interesse in beleggen en een drive om hierover (meer) te leren? Ga je als eerstejaars naar de Academies? Ben jij er elke B&R donderdag bij? Stel je vragen als je iets niet snapt of meer wilt weten? Heb jij een vlotte babbel én houd je van een lekker koud pilsje? Stuur dan een mailtje naar negotiumnovum@bnrbeurs.nl of spreek ons aan bij een van de borrels.

Mail: negotiumnovum@bnrbeurs.nl
Board 2019/2020

Chairman: Nils Foortse
Treasurer: Julian Poppeliers

Board 2018/2019

Chairman: Bas Versantvoort
Treasurer: Jaap Cox

Board 2017/2018

Chairman: Bram Roos
Treasurer: Jeffrey Pul