EY

Company overview

About us:
Bij EY kijken we verder dan de cijfers en de resultaten van een onderneming of organisatie alleen. Onze internationale purpose is: Building a better working world. Daarmee bedoelen we dat we niet alleen een bijdrage willen leveren aan de business van onze klanten, maar ook aan de rol die zij spelen in hun omgeving en dus aan een beter werkende wereld.
Dat doen we vooral door de juiste vragen te stellen (´Better questions´, noemen we ze): Want hoe beter de vraag, hoe beter het antwoord. En hoe beter het antwoord, hoe beter de wereld gaat werken. Iedere EY’er – op elke plek in onze organisatie – speelt daarbij een rol. Ieder advies, elke administratieve controle, ieder contact met een klant, een collega of de buitenwereld levert een bijdrage aan dat hogere doel.

Highest performing teams
Binnen EY geloven we dat teams met daarin specialisten met verschillende achtergronden en talenten tot de beste resultaten komen. Voor onze opdrachtgevers, voor hun directe omgeving en voor de wereld om ons heen.
Om die teams samen te kunnen stellen, hebben we mensen nodig die flexibel kunnen denken en zich gemakkelijk kunnen aanpassen. Mensen met verschillende achtergronden, talenten én vooropleidingen. Natuurlijk zoeken we accountants, fiscalisten, economen en bedrijfskundigen. Maar ook bijvoorbeeld econometristen en technici zijn welkom. We koesteren de verschillen. Juist omdat we geloven dat die verschillen elkaar aanvullen en versterken.

Werken in een internationale omgeving
Veel van onze opdrachtgevers zijn grote internationale ondernemingen. Om hen optimaal van dienst te zijn, hebben wij een internationale structuur en werken wij op basis van multiculturele en multidisciplinaire teams. Binnen je team heb je toegang tot de support en expertise van collega’s over de hele wereld in meer dan 150 landen. Zo is de hele wereld ons werkterrein. En heb jij volop mogelijkheden je loopbaan mondiaal vorm te geven.

Toonaangevend in financiële dienstverlening
Met 230.000 medewerkers wereldwijd is EY toonaangevend in Assurance, Tax, Transactions, Advisory en Financial Services. Specialiteiten die steeds belangrijker worden. Zo is betrouwbare financiële informatie van onschatbare betekenis voor ondernemers, managers en toezichthouders. Meer en meer ondernemingen willen weten hoe hun zakelijke strategie in een complexe wereld zich verhoudt tot de hoeveelheid belasting die ze betalen. Adviseurs van EY bereiden het bedrijfsleven voor op de wereld van morgen met even grote als noodzakelijke verandertrajecten. Weer anderen helpen onze opdrachtgevers bij complexe strategische beslissingen over hun kapitaal. En bij Financial Services bieden we al deze expertise geïntegreerd aan internationale businessleaders aan.

Past dit bij jou? Wil jij meebouwen aan ‘a better working world’? Denk je dat je in staat bent de juiste vragen te stellen en een bijdrage te leveren aan onze ambities? We zijn op zoek naar collega’s die maatschappelijk betrokken zijn, een professioneel kritische instelling, een rechte rug en een focus op kwaliteit hebben. Nieuwsgierig geworden? Spreek ons aan tijdens één van onze recruitmentevenementen of neem direct contact op via ey.nl/talent

De carriere commissaris kan het gehele jaar B&R Beurs leden introduceren. Contact career@bnrbeurs.nl voor meer informatie over een potentiele stage, werkstudentschap of full time baan.

About us EY Transaction Advisory Services (EY TAS):
EY TAS speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen, alsmede strategievorming, her- structureringen, operationele verbeteringen en IPO’s. Door rechtstreeks samen te werken met senior executives en andere professionals helpt EY TAS klanten goed onderbouwde beslissingen te nemen over hoe zij kapitaal en transacties managen in een veranderende wereld.

Transaction Graduate Pogram
Met het Transaction Graduate Program bieden wij startende professionals de mogelijkheid om een unieke carrièrestart te maken in de dynamische omgeving van transacties. Bij EY TAS werk je in een veeleisende en veranderlijke omgeving waar jij de C-suite advies geeft over een breed scala aan transacties, financiering en strategische vraagstukken.

Alle deelnemers van het Transaction Graduate Program maken onderdeel uit van een jaarlaag, waarmee jij vanaf de start van jouw carrière een goed netwerk weet op te bouwen. Hiervoor ontmoet jij jouw jaarlaag regelmatig tijdens internationale en nationale trainingen en social events. Binnen het Transaction Graduate Program kun je kiezen – om te starten binnen een Traineeship waarbij je binnen anderhalf jaar tussen 3 Specialisatie Groepen roteert – of om direct te starten in jouw voorkeurs Specialisatie Groep. Tevens bestaat na deelname aan het programma de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor werkervaring in het buitenland gedurende een kort (drie maanden) of lang (twee jaar) uitwisselingsprogramma.

Binnen het Transaction Graduate Program investeren wij graag in jou, dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht door een senior medewerker binnen onze praktijk en je neemt daarbij zelf de regie over jouw ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.

EY TAS bedient haar klanten vanuit 6 verschillende Specialisatie Groepen: Transaction Support, Mergers & Acquisitions, Debt Advisory, Valuations, Modeling & Economics, Operational Transaction Services, Restructuring en Real Estate Advisory Services. De werkzaamheden per Specialisatie Groep zijn verschillend. Onderstaand worden de werkzaamheden van de drie grootste Specialisatie Groepen kort toegelicht.

Transaction Support
Achter de fraaie façade van een overnamekandidaat kunnen ook risico’s schuilgaan. Om de bekende ‘kat in de zak’ te voorkomen, moet de koper grondig onderzoek doen naar de financiële, commerciële, operationele en strategische aspecten van de te kopen onderneming. Je bent betrokken bij het onderzoek (due diligence) naar de financiële, commerciële, operationele en strategische aspecten van de te (ver)kopen onderneming. Tijdens het due diligence voor een koper of verkoper help je mee bij het leveren van belangrijke input voor het vormgeven van het transactie resultaat.

Mergers & Acquisitions
Het verkopen of aankopen van een onderneming of bedrijfsonderdeel is een belangrijke strategische afweging van de directie en aandeelhouders. Een transactie kan voor de onderneming op termijn het verschil betekenen tussen winnen of verliezen in de markt. Het M&A team is een teamspeler en coach voor haar opdrachtgever die haar begeleidt naar succes in het transactieproces. Je bent betrokken bij (inter-)nationale transacties in de mid­market. Je helpt bijvoorbeeld namens een verkopende partij mee vanaf de eerste zoektocht naar mogelijke geïnteresseerde kopers, tot de uiteindelijke onderhandelingen. Je zult regelmatig contact hebben met klanten en een belangrijke rol spelen in het identificeren van nieuwe deals.

Valuations, Modeling & Economics
Je geeft advies op het snijvlak van strategie en finance aan de C­suite van multinationals, private equity en institutionele beleggers. Zo ondersteun je bedrijven met het uitwerken van een business case, creëer je inzicht in de waardedrijvers met behulp van data analytics, maak je een financieel model of voer je een bedrijfswaardering uit. Het waarderen van bedrijven is complex en vereist een diepgaand begrip van de markt, het bedrijf en de gewenste waarderingsaanpak. Tevens worden bij een overname, financiering of strategische beslissing, verschillende factoren grondig geanalyseerd en afgewogen voordat besluitvorming plaatsvindt. Dergelijke beslissingen vragen om robuuste en betrouwbare financiële analyses.

Kijk voor meer informatie en informatie over de overige Specialisatie Groepen op https://www.ey.com/nl/nl/services/transactions/ey-transaction-graduate-program

website Vacancies